9.0 / 10 op basis van 52 reviews

Openingstijden:

Geopend
11:00 - 17:30
Geopend
09:00 - 17:30
Geopend
09:00 - 17:30
Geopend
09:00 - 17:30
Geopend
09:00 - 21:00
Geopend
09:30 - 16:30
Geopend
Gesloten

0342 42 57 40 Beschikbaar
Menu
Geschatte leestijd: 2 Minuten

Badkamer verlichting: De laatste trends

Bij het renoveren van je badkamer kan het aanpakken van de verlichting natuurlijk niet ontbreken. Er zijn tegenwoordig een hoop verlichtingsbronnen om uit te kiezen en om je een beetje op weg te helpen met het maken van een keuze bespreken wij de laatste trends en andere zaken waar je op moet letten.

Badkamer spiegel met verlichting

Wat heel hip is tegenwoordig zijn lampen die verwerkt zijn in de badkamerspiegel. Zo zie je vaak dat er om de rand van de spiegel een lamp gebouwd zit. Dit type licht is vooral erg functioneel. Perfect voor het aanbrengen van je make-up in de vroege ochtend of tijdens het scheren.

Wat heel belangrijk is voor badkamerverlichting is de mate van waterdichtheid. Houd hier dus altijd rekening mee.

Hoe weet je wanneer badkamer verlichting waterdicht is?

Waterdichtheid van veel verschillende soorten elektrische apparatuur, en dus ook voor verlichting, wordt aangegeven met een IP waarde.

De IP-waarde bestaat uit twee cijfers. het eerste cijfer geeft de bescherming tegen vaste delen weer zoals stof of zand. Het tweede cijfer geeft de bescherming tegen vloeibare stoffen weer. Hoe lager de waarde, hoe slechter de bescherming.

In de badkamer moet je er rekening mee houden dat de lampen in de ruimte direct boven het bad toch echt wel een IP65 waarde moeten hebben. Alle overige lampen in de badkamer zullen ook een hoop vocht van stoom te verduren kunnen krijgen. Daarvoor raden we op zijn minst IP21 aan.

Welke kleur kies je voor de badkamerverlichting

Voor de sfeer van de verlichting in de badkamer kun je verschillende soorten kleuren kiezen die allemaal net wat anders uit zullen stralen. Voordat je hier een keuze in maakt is het handig om te weten dat er een onderscheid te maken is in twee zaken: Sfeerlicht en functioneel licht.

Functioneel licht is al het licht dat je nodig hebt om goed te kunnen zien. Het is bijvoorbeeld erg handig om helder licht te hebben wanneer je jezelf gaat scheren. helder, wit LED licht is dan vaak je juiste keuze.

Daarnaast kun je met een warme gele kleur meer sfeer creëren voor wanneer je heerlijk een avondje in bad wilt ontspannen. Als je volledig all out wilt gaan op dit gebied kan je de badkamer zelfs voorzien van een haardvuur.

Een mooie manier om alle trends bij elkaar te zien en om echt te kijken wat het beste bij je past, is om langs te komen in onze showroom! Maak een afspraak met één van onze badkamer adviseurs om samen na te denken over de beste verlichting in uw ruimte.

Mijn doel? De ruimte maximaal benutten. Bastiaan Slaa Afspraak maken
Lees meer over Bastiaan

Samenwerken?

Uw projecten, onze expertise

"*" geeft vereiste velden aan