9.0 / 10 op basis van 52 reviews

Openingstijden:

Geopend
11:00 - 17:30
Geopend
09:00 - 17:30
Geopend
09:00 - 17:30
Geopend
09:00 - 17:30
Geopend
09:00 - 21:00
Geopend
09:30 - 16:30
Geopend
Gesloten

0342 42 57 40 Beschikbaar
Menu
Geschatte leestijd: 3 Minuten

Is een vrijstaand bad jouw droom?

Bij de verbouwing van een badkamer is meestal één van de eerste vragen die je jezelf stelt: neem ik wel of geen bad? Kies je er voor om een bad te plaatsen, dan heb je nog steeds de keuze uit 101 verschillende soorten baden. Zo kan je je bad laten inbouwen, of je kiest voor een meer luxere uitstraling met een vrijstaand bad.

Ligbaden zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo heb je niet alleen de keuze uit inbouwbaden, hoekbaden, massagebaden en vrijstaande ligbaden, maar ook uit verschillende materialen. Het materiaal heeft namelijk een grote invloed op de uitstraling van het bad. Acryl is een populair materiaal in de badkamer. Acryl is een soort kunststof dat aangenaam warm aanvoelt en een glad oppervlak heeft. Hierdoor zijn ligbaden van acryl heel eenvoudig schoon te houden en te onderhouden, het vuil kan zich namelijk nauwelijks aan het bad hechten. Een ander voordeel van het materiaal is dat het acryl ervoor zorgt dat het water in het bad langer warm houdt.

Wanneer de badkamer een ietwat saaie uitstraling heeft dan kan het een goede keuze zijn om een blikvanger toe te voegen aan de ruimte. Op deze manier zorg je ervoor dat je met meer plezier de badkamer zult gebruiken. Vrijstaande baden staan bekend als eyecatcher en kunnen een groot verschil maken in de badkamer. Bij de verbouwing van de badkamer is het dus een goede keuze om te overwegen om een vrijstaand ligbad toe te voegen!
Vrijstaande baden zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en formaten. Zo kun je eenvoudig een klassieke stijl benadrukken door te kiezen voor een vrijstaand ligbad op pootjes, maar er zijn ook verschillende vrijstaande ligbaden verkrijgbaar met een modern design. Deze ligbaden staan niet per se op pootjes, maar kunnen wel op iedere denkbare plek in de badkamer geplaatst worden. Het voordeel van een vrijstaand bad in de badkamer is dat je verzekerd bent van een exclusieve uitstraling. Daarnaast ben je niet gebonden aan een specifieke plaats waar het bad geplaatst moet worden en kun je dus de gehele ruimte volledig naar wens inrichten.

Ligbaden waren vroeger alleen in de badkamers van rijke mensen terug te vinden. Deze baden hadden een vrijstaand design en klassieke uitstraling om de luxe van het sanitair extra te benadrukken. Later werden de ligbaden tegen de muur geplaatst en nog later werd het zelfs mogelijk om de badkuip volledig in te bouwen. Met een inbouwbad kan het ligbad volledig worden opgenomen in de stijl van de badkamer, waarbij de zijkanten bijvoorbeeld betegeld worden in dezelfde stijl als de badkamertegels op de wanden.

Bron afbeeldingen:

www.Archiproducts.com
www.decorpad.com
www.Cococozy.com
www.onekingslane.com
www.hetmoonhuis-blogspot.nl
www.bloodandchampagne.com
www.blogloving.com
www.domainehome.com

Mijn doel? De ruimte maximaal benutten. Bastiaan Slaa Afspraak maken
Lees meer over Bastiaan

Samenwerken?

Uw projecten, onze expertise

"*" geeft vereiste velden aan