9.0 / 10 op basis van 52 reviews

Openingstijden:

Geopend
11:00 - 17:30
Geopend
09:00 - 17:30
Geopend
09:00 - 17:30
Geopend
09:00 - 17:30
Geopend
09:00 - 21:00
Geopend
09:30 - 16:30
Geopend
Gesloten

0342 42 57 40 Beschikbaar
Menu
Geschatte leestijd: 4 Minuten

De geheime formule voor een grondige en efficiënte badkamerschoonmaak

Hebt u geen idee waar u moet beginnen om uw badkamer weer spik en span te krijgen? Geen zorgen, wij zijn er om u te helpen! In deze blog nemen we u stap voor stap mee en delen we de beste hacks om uw badkamer weer te laten stralen. Van de dagelijkse dingetjes tot de wekelijkse schoonmaak routine, wij hebben alle tips voor u op een rijtje gezet.

Dagelijks even bijhouden

Misschien wel het grootste geheim, ruim dagelijks aan het einde van de dag alles even op. Gooi de was in de wasmand en leg rondslingerende spullen op hun vaste plek. Zo start u de volgende dag in een opgeruimde badkamer. In een groter huishouden kan het nodig zijn om dagelijks ook even de wastafel en het toilet af te nemen. Hoe intensiever het gebruik, hoe vaker een schoonmaakbeurt nodig is. Check ook meteen even of de prullenbak geleegd moet worden!

De wekelijkse opfrisbeurt

De meeste Nederlandse huishoudens geven hun badkamer wekelijks een grotere beurt en daar zijn wij het helemaal mee eens! Om de hygiëne te waarborgen is dat echt wel nodig. Maar we weten ook dat veel mensen een hekel hebben aan dit klusje, dus hoe pakt u dit zo effectief mogelijk aan?

Wat hebt u nodig?

 • Stofzuiger en een stofdoek
 • Toiletreiniger
 • Sopje van allesreiniger of schoonmaakazijn. Check altijd of middelen geschikt zijn voor de materialen in uw badkamer. Vraag bij twijfel onze specialisten welk middel u het beste kunt gebruiken.
 • Ontkalker
 • Een zachte doek, liever geen microvezeldoek. Deze bevatten vaak kleine schuurdeeltjes die uw sanitair kunnen beschadigen.
 • Droogdoek
 • Dweil

Het is handig om eerst even te stoffen en te zuigen voordat u met een sopje aan de slag gaat. Dan bent u in ieder geval van al dat stof af en kunt u zich in de volgende stappen focussen op echt hygiënisch schoonmaken. Doe ook alvast wc reiniger in de toiletpot zodat dit de tijd krijgt om even goed in te trekken.

We werken van boven naar beneden en van vies naar schoon. We beginnen dus met de spiegel, wastafel, douche en het bad. Om als laatste het toilet en de vloer te doen.

Bad en douche

 1. Meteen het vervelendste klusje van alles: leeg het afvoerputje en maak die schoon.
 2. Gebruik een ontkalker voor de glaswand, kraan en douchekop en laat die goed intrekken.
 3. Neem ondertussen de tegels af met een sopje van allesreiniger.
 4. Spoel de douchecabine en kranen goed na met heet water.
 5. Droog alles na met een droge doek.

Tip voor het schoonmaken van de badkuip: maak een sopje in het bad. Vul het bad met een laagje water, doe er een scheutje allesreiniger bij en u zult zien dat u snel klaar bent.

Spiegels

 1. Spuit de spiegel in met glasreiniger
 2. Neem de spiegel af met een zachte doek
 3. Droog de spiegel na met een droge doek

Tip om de spiegel niet te laten beslaan: wrijf met een droge doek een beetje scheerschuim op uw spiegel. Dit laat een beschermlaagje achter waardoor uw spiegel niet meer beslaat.

Badkamermeubel

 1. Neem de wastafel en kranen af met het sopje en een zachte doek.
 2. Vergeet de tegels achter de wastafel niet en neem ook meteen even de aanraakpunten zoals lichtknopjes en deurklinken mee.
 3. Droog de wastafel en kranen goed na met een droge doek.

Toilet

 1. Ondertussen heeft de toiletreiniger al even in kunnen trekken en kunnen we dus met het toilet beginnen.
 2. We beginnen met de klep, toiletbril, buitenkant van de pot en als laatste de binnenkant van de pot.
 3. Neem ook de tegels achter het toilet mee, tijdens het doorspoelen spettert een wc namelijk heel wat onzichtbare druppeltjes rond!
 4. Droog het toilet na met een droge doek.

Vloer

 1. Voor de (tegel)vloer pakken we eerst een nieuw sopje met allesreiniger of vloerreiniger.
 2. Dweil de vloer grondig, pak eventueel een doekje en ga op de knieën om in alle hoeken en gaten te komen.
 3. Vervolgens dweilen we de vloer nog een keer ‘droog’, spoel en wring de dweil uit en ga nogmaals over de vloer heen.
 4. Laat de vloer goed drogen door middel van ventilatie. Zet even de ramen en deuren open en uw vloer is in een mum van tijd weer droog.

Gooi uw sopjes door de toiletpot of buiten weg, het is niet heel fris om zoveel viezigheid door de gootsteen te spoelen. Uw schoonmaakdoekjes en dweil krijg u weer helemaal schoon in een 60-graden was. Voeg daar geen wasverzachter aan toe en was ook niet kouder, anders worden niet alle bacteriën gedood. U kunt ook gerust uw badmat en handdoeken aan deze was toevoegen.

Vervang als laatste de gastendoekjes, was uw badmat, vul flacons met uw favoriete verzorgingsproducten bij en leeg het prullenbakje. Uw badkamer is weer klaar voor een nieuwe week!

Maandelijks

Wanneer u wekelijks uw badkamer grondig schoonmaakt valt de maandelijks beurt echt wel mee. Voor sommige taken op dit lijstje is maandelijks misschien wat vaak, de frequentie blijft afhangen van hoe intensief uw badkamer wordt gebruikt. Aan alle taken van de wekelijkse beurt voegt u de volgende toe:

 • Maak de douchekop grondig schoon.

Als deze erg veel kalk bevat kunt u er een plastic zak gevuld met natuurazijn omheen knopen. Wanneer u dit een nacht laat intrekken zult u zien dat alle kalk als sneeuw voor de zon verdwenen is.

 • Zeem de ramen in uw badkamer.
 • Verwijder eventuele schimmels.
 • Was eventueel uw douchegordijn en maak de rails schoon.

Een schoon douchegordijn is zo geregeld. Stop het gordijn in de wasmachine en draai hem op een fijnwas- of wolprogramma. Gebruik fijnwasmiddel en een scheutje witte azijn en was het gordijn op maximaal 40 graden.

 • Maak het bad speelgoed van de kinderen schoon, dit gaat heel makkelijk door het in een badje van azijn te stoppen.
 • Poets de kastjes schoon.
 • Neem alle tegels af, niet alleen achter de wastafel en het toilet, en schrob de voegen.
 • Ga hardnekkig vuil waar u lastig bij kunt te lijf met een tandenborstel.

Jaarlijks

Het is goed om minimaal 1 keer per jaar de binnenkant van uw kasten en lades schoon te maken. U kunt dan meteen uitzoeken wat u wel en niet meer gebruikt en de inhoud reorganiseren. Ook kan het geen kwaad om 1 keer per jaar een nieuwe badkamer mat en toiletborstel aan te schaffen.

Een grondige en efficiënte badkamer schoonmaak hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Door regelmatige schoonmaken en af en toe een grondig deep clean, kunt u uw badkamer topvorm houden. Tevens houden wij tijdens de montage van uw badkamer uiteraard rekening met een onderhoudsvriendelijk design. Heeft u twijfels? Schroom niet om contact op te nemen met onze specialisten als u twijfelt welke schoonmaakproducten of doeken u het beste kunt gebruiken.

Luxe badkamer met verlichte badkamerspiegel

Mijn doel? De ruimte maximaal benutten. Gaby van Voorthuizen Afspraak maken
Lees meer over Gaby

Samenwerken?

Uw projecten, onze expertise

"*" geeft vereiste velden aan