9.0 / 10 op basis van 52 reviews

Openingstijden:

Geopend
11:00 - 17:30
Geopend
09:00 - 17:30
Geopend
09:00 - 17:30
Geopend
09:00 - 17:30
Geopend
09:00 - 21:00
Geopend
09:30 - 16:30
Geopend
Gesloten

0342 42 57 40 Beschikbaar
Menu
Geschatte leestijd: 3 Minuten

Natuursteen of keramische tegels: wat kies je in de badkamer?

Ga je een nieuwe badkamer plaatsen of een oude badkamer renoveren? Dan heb je ook nieuwe wand- en vloertegels nodig. De natuurlijke look zien we de laatste jaren in steeds meer badkamers terugkomen. Dat komt door de luxe uitstraling van het natuurlijke materiaal. De badkamer is niet langer alleen een praktische ruimte om te douchen, maar een ontspanningsruimte waar je na een drukke dag helemaal tot rust komt.

Het is het natuurlijke karakter van natuursteen tegels dat ze zo’n luxe uitstraling geeft. Maar doordat de tegels rechtstreeks uit de natuur komen, hebben ze ook wat nadelen. Daarom zijn keramische tegels met natuursteen look een geliefd alternatief. Wat is eigenlijk het verschil tussen natuursteen of keramische tegels? En welke kies je voor jouw badkamer?

Natuursteen tegels: de voor- en nadelen

Het grote voordeel van natuursteen tegels is het natuurlijke uiterlijk waar we het eerder al over hadden. Dat geeft de tegels die luxe uitstraling waar je voor de badkamer naar zoekt. Een voordeel is ook dat natuursteen erg duurzaam is. Bovendien hebben de ruwere soorten zoals leisteen en kwartsiet een natuurlijke antislipwaarde wat voor de badkamervloer erg praktisch is.

Bij de vraag natuursteen of keramische tegels, neig je nu misschien naar de eerste. Maar natuursteen heeft ook nadelen. Doordat het een natuurlijk materiaal is, heeft het open poriën waardoor het lastig schoon te maken is en snel krast. Vooral het kalk in water geeft vlekken, maar ook schimmels trekken na verloop van tijd in de tegels. Door de open poriën is dit zelf moeilijk schoon te maken. Daarnaast is natuursteen in aanschaf behoorlijk prijzig.

Keramische tegels: de voor- en nadelen

Keramische tegels met natuursteen look zijn betaalbaarder dan natuursteen en kunnen beter tegen vuil en vocht. Omdat de tegels een strak en dicht oppervlak hebben, kan vuil en vocht niet in de tegels trekken. Vlekken en krassen zoals je die bij natuursteen ziet, ontstaan daarom niet bij keramische tegels. Ze blijven dus langer mooi. Keramische tegels zijn ook erg duurzaam en gaan jarenlang mee.

Bij de keuze tussen natuursteen of keramische tegels, hebben de tweede nu misschien een streepje voor. Het nadeel van keramische tegels is dat ze een iets minder natuurlijke uitstraling hebben. Ondanks dat het verschil bijna niet te zien is, kunnen ze nog net niet tippen aan echte natuursteen. Daarnaast zijn keramische tegels erg koud, wat in de winter iets minder comfortabel is. Dit is echter goed op te lossen met een fijne vloerverwarming.

Natuursteen of keramische tegels: welke kies je?

De keuze tussen natuursteen of keramische tegels maak je op basis van wat jij belangrijk vindt. Met natuursteen tegels creëer je die echt luxe badkamer, maar er hangt ook een flink prijskaartje aan en het is lastig om de tegels mooi schoon te houden. Keramische tegels met natuursteen look zijn door hun prijs een mooi alternatief. Bovendien zijn ze bijna niet van echt te onderscheiden en blijven langer schoon.

Wil je de verschillen eens met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak of kom langs in onze showroom in Barneveld. Dan vertellen we je alles wat je moet weten en geven we je graag advies!

Mijn doel? De ruimte maximaal benutten. Gaby van Voorthuizen Afspraak maken
Lees meer over Gaby

Samenwerken?

Uw projecten, onze expertise

"*" geeft vereiste velden aan