9.0 / 10 op basis van 52 reviews

Openingstijden:

Geopend
11:00 - 17:30
Geopend
09:00 - 17:30
Geopend
09:00 - 17:30
Geopend
09:00 - 17:30
Geopend
09:00 - 21:00
Geopend
09:30 - 16:30
Geopend
Gesloten

0342 42 57 40 Beschikbaar
Menu
Geschatte leestijd: 4 Minuten

Bijzondere tegels

Iedereen heeft wel eens gehoord van de benaming Portugese tegels. Portugese tegels geven een prachtige Zuid-Europese sfeer aan een ruimte en zijn er in veel verschillende kleuren. De meest kenmerkende Portugese tegels zijn de mooie, kleurige decors.

Motief van Portugese tegels

Wellicht een wat gedurfde keuze, maar prachtig als deze goed gecombineerd wordt: de tegel met een motief. Een tegel met een motief is een echte smaakmaker en zet de toon voor de sfeer van de ruimte. Een motief in de vloer maakt de ruimte wel wat drukker. Daarom adviseren we om de kleurbalans in de ruimte in evenwicht te houden door een tint van de tegel terug te laten komen op de muur en/of plafond. Sta daarnaast ook even stil bij de trendgevoeligheid van het patroon. Een trendgevoelig patroon kan een jaar na plaatsing uit de mode raken en mogelijk bent u dan alweer toe aan de nieuwe trend.

Wat een mooi voordeel van keramische tegels is, is dat ze geen marmerpoedertoplaag hebben en dus niet poreus zijn. Dit houdt in dat ze makkelijk in onderhoud zijn en dus ook prima te gebruiken in keuken en badkamer.

Spelen met kleur

Er zijn verschillende series. Wilt u decortegels met verschillende patronen en niet te overheersende kleuren? Dat is zeker mogelijk! Maar natuurlijk zijn er ook kleurrijke decortegels. Wilt u graag het geheel wat strakker, moderner en toch gecombineerd met leuke decors? Zoals op de foto’s te zien is, zijn ook daar veel mogelijkheden voor.

U kunt ook spelen met kleur. Dit kan wel riskant zijn, omdat het al snel ‘too much’ wordt. Toch kan een goed uitgevoerde vloer met gekleurde tegels de kers op de taart zijn. Net als bij motieven is een kleurbalans heel belangrijk. Kiest u voor een gekleurde en drukke vloer? Dan zijn een neutrale muur en plafond gewenst voor de nodige balans. Een neutrale kleur hoeft trouwens niet per se wit te zijn. Kies voor een rustgevende kleur als contrast. Paarse-, blauwe- en groene tinten zijn hier uiterst geschikt voor. Zorg er wel voor dat de kleuren niet vloeken!

De Cottoceramix tegels zijn uiteraard niet alleen voor badkamers. Door de diversiteit, de kleurstelling en de afmetingen van deze tegels, is het mogelijk om elke ruimte in huis met deze tegels een geheel eigen sfeer geven.

Om u een idee te geven van de diversiteit en de prachtige uitstraling van deze tegels, nemen we even een greep uit het assortiment:

Portugese cementtegels

Er is één nadeel aan deze Portugese cementtegels. Op de cementtegels wordt een toplaag van marmerpoeder geperst. Een bekende eigenschap van marmer is dat het poreus is. Dit betekent dat deze tegels extra onderhoud nodig hebben. Met name als u deze in de keuken of badkamer wilt gaan verwerken.

Keramische Portugese tegels

Dit is de reden dat we bij Baderie Barneveld voornamelijk gebruikmaken van keramische tegels, deze zijn namelijk wel prettig te onderhouden. Dit gaat gelukkig niet ten koste van de look van de tegels, deze zijn namelijk vergelijkbaar!

Ik ga graag met u opzoek naar uw stijl en kleur. Joni van Ginkel Afspraak maken
Lees meer over Joni

Samenwerken?

Uw projecten, onze expertise

"*" geeft vereiste velden aan